Ingrediente:
300 g piept de curcan * 1 dovleac de circa 1,5 kg * 500 g de măciniș integral * 350 ml de apă plată * 1 cub mic de drojdie * sare grunjoasă * 2 lingurițe de boia dulce * 1 lingură de pudră de scorțișoară * 1 linguriță de piper proaspăt măcinat * 50 ml de ulei de măsline extra virgin * hârtie de copt
Frământă un aluat potrivit de moale din măcinișul integral, drojdia dizolvată în apa plată și un praf de sare. Dă-i forma care te inspiră mai mult în momenul acela.
Unge 1/3 din tavă cu ulei de măsline și așază pâinea în ea. Cresteaz-o de-a lungul ei , nu prea adânc, cu un cuțit .
În cele 2/3 ale tăvii așază hârtie de copt unsă cu ulei de măsline. Așază pe ea, bucata de piept asezonată cu sare, boia, scorțișoară, ulei de măsline și dovleacul plăcintar , tăiat pe din două(curățat de semințe), presărat cu sare și piper negru.
Coace pâinea la foc mediu spre mare, pentru 40 de minute (moment in care o scoți din cuptor și întorci bucata de carne) și încă 15 minute la aceeași intensitate, restul.
Poți asezona cu puțin ulei de măsline, pentru intensificarea savorii. Sa ai poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu