vineri, 14 iunie 2013

Mini frigărui de dovleac cu prosciutto crudo


Nu m-aș fi gândit că voi face din dovleac altceva decât plăcintă, și totuși, am făcut :) Rețeta în cele ce urmează. Parol că-i bun de te lingi pe degete.


Ingrediente:
500 g dovleac plăcintar * 15 fâșii de prosciutto crudo * 2 linguri de boia dulce * 1 legătură de ceapă verde * 5-7 măsline negre * 1 conservă de roșii decojite mărunțite * 1 linguriță de rozmarin uscat * scobitori * piper




Taie dovleacul curățat și spălat în cuburi de 2-3 cm fiecare. Îmbracă-le în frunză de ceapă verde și felie de prosciutto. La final, prinde-le strâns cu o scobitoare. Asezonează-le cu piper proaspăt măcinat și rozmarin.

Unge o tavă mică de cuptor cu 30 ml de ulei și așază frigăruile în ea. Presară printre ele măsline. Coace-le la foc aprig 20 de minute pe o parte și 5 minute pe cealaltă parte.



Le poți alătura mujdei sau o garnitură de piure de cartofi și salată verde. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF