vineri, 14 iunie 2013
Mini frigărui de dovleac cu prosciutto crudo
Nu m-aș fi gândit că voi face din dovleac altceva decât plăcintă, și totuși, am făcut :) Rețeta în cele ce urmează. Parol că-i bun de te lingi pe degete.
Ingrediente:
500 g dovleac plăcintar * 15 fâșii de prosciutto crudo * 2 linguri de boia dulce * 1 legătură de ceapă verde * 5-7 măsline negre * 1 conservă de roșii decojite mărunțite * 1 linguriță de rozmarin uscat * scobitori * piper
Taie dovleacul curățat și spălat în cuburi de 2-3 cm fiecare. Îmbracă-le în frunză de ceapă verde și felie de prosciutto. La final, prinde-le strâns cu o scobitoare. Asezonează-le cu piper proaspăt măcinat și rozmarin.
Unge o tavă mică de cuptor cu 30 ml de ulei și așază frigăruile în ea. Presară printre ele măsline. Coace-le la foc aprig 20 de minute pe o parte și 5 minute pe cealaltă parte.
Le poți alătura mujdei sau o garnitură de piure de cartofi și salată verde. Poftă bună!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu