sâmbătă, 28 august 2010

Ardei copţi cu sos




Dacă nu ai încercat până acum această reţetă, nu mai sta pe gânduri. Nu vei regreta, ci dimpotrivă, va deveni una din preferate. Este o mâncare simplă, de vară, se face uşor şi are puţine calorii.

Ingredientele de care ai nevoie:

1kg de ardei graşi sau kapia
1 morcov
1/2 kg de ceapa
3 linguri de bulion
1 linguriţă de boia de ardei iute
piper
sare grunjoasă
50 ml ulei de măsline extra virgin
1 cană cu apă
4 căţei de usturoi

Coace ardeii, curăţă-i de pieliţă şi seminţe şi taie-i în fâşiuţe de 3 cm. Într-o cratiţă de inox întinsă, pune uleiul la încălzit, adaugă ceapa tăiată fin, morcovul ras pe răzătoarea mică, boiaua de ardei şi apa. Acoperă oala şi lasă să fiarbă 15 minute, amestecând din când în când. Adaugă bulionul, ardeii şi mai lasă mâncarea pe foc domol încă 10 minute.


Stinge focul şi adaugă usturoiul tăiat şi piperul. Pune în ceaun apă pentru mămăliguţă şi serveşte cu smântâna pe deasupra. Poftă bună!

2 comentarii:

Anonim spunea...

este nemaipomenit

Anonim spunea...

Imi place foarte mult.

Print Friendly and PDF