luni, 9 august 2010

Cacio e pepe. Sau despre savoarea mâncărurilor simple.


Italienii îi spun simplu: brânză şi piper. Un fel de mâncare uşor de pregătit, gustos, săţios şi, cum altfel pe blogul nostru, sănătos.
O mâncare pretext de vin bun şi conversaţie însufleţită cu prietenii.
 
Pentru 4 persoane aveţi nevoie de:

spaghetti - 450 de grame. Vă recomand pastele din făină integrală - sunt extraordinar de gustoase şi au un conţinut foarte mare de fibre, ceea ce nu poate fi decât benefic pentru digestie.
o cană de brânză pecorino, rasă (puteţi înlocui cu brânză maturată - brânza aceea tare, învechită, cu miros mai pronunţat - neaparat de oaie: caş sau telemea, nu foarte sărată)
piper negru proaspăt măcinat
ulei de măsline extravirgin

Fierbeţi pastele al dente, le scurgeti de apă, turnaţi peste ele puţin ulei de măsline, adăugaţi brânza şi piperul şi amestecaţi, ridicând pastele cu ajutorul a două furculiţe.

Desfaceţi o sticla de vin roşu sec şi bucuraţi-vă de viaţă.

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF