Dacă vrei să mănânci un desert absolut senzaţional, încearcă reţeta de cheese cake.
Se face foarte uşor, nu ai nevoie de cine ştie ce îndemânare, e destul de ieftină, iar rezultatul te va încânta cu siguranţă.
Pentru 6 porţii, ai nevoie de următoarele ingrediente:
250 de grame biscuiţi integrali sau biscuiţi din ovăz (eu am folosit cereale Golden Graham de la Nestle, merg la fel de bine Cini Minis, pentru o prăjitură cu aromă de scorţişoară, sau alt tip de cereale tip Crunch)
150 de grame de unt
500 de grame brânza slabă de vaci
150 de grame zahăr (am folosit zahăr din trestie nerafinat, este mai sănătos pentru că nu conţine aditivi, coloranţi sau alte chimicale)
2 linguri făină albă
3 ouă
250 de ml smântână lichidă
esenţă de vanilie sau zahăr vanilinat, ori esenţă de lămâie
câteva linguri de gem acrişor (căpşuni, afine sau lămâie)
Sfărâmă biscuiţii cu ajutorul sucitorului şi amestecă-i cu unt topit, apoi tapetează un vas de copt, de preferat din acela cu fund detaşabil - îţî va fi mai uşor să scoţi pe un platou şi să o tai frumos, mai ales dacă ai invitaţi la masă - cu acest amestec. Dacă nu ai un astfel de vas, foloseşte hârtie de copt. Tapetează şi pereţii vasului, astfel încât amestecul de brânză să nu atingă pereţii vasului - nu vrei să mănânci o prăjitură arsă. Pune vasul tapetat la frigider.
Se face foarte uşor, nu ai nevoie de cine ştie ce îndemânare, e destul de ieftină, iar rezultatul te va încânta cu siguranţă.
Pentru 6 porţii, ai nevoie de următoarele ingrediente:
250 de grame biscuiţi integrali sau biscuiţi din ovăz (eu am folosit cereale Golden Graham de la Nestle, merg la fel de bine Cini Minis, pentru o prăjitură cu aromă de scorţişoară, sau alt tip de cereale tip Crunch)
150 de grame de unt
500 de grame brânza slabă de vaci
150 de grame zahăr (am folosit zahăr din trestie nerafinat, este mai sănătos pentru că nu conţine aditivi, coloranţi sau alte chimicale)
2 linguri făină albă
3 ouă
250 de ml smântână lichidă
esenţă de vanilie sau zahăr vanilinat, ori esenţă de lămâie
câteva linguri de gem acrişor (căpşuni, afine sau lămâie)
Sfărâmă biscuiţii cu ajutorul sucitorului şi amestecă-i cu unt topit, apoi tapetează un vas de copt, de preferat din acela cu fund detaşabil - îţî va fi mai uşor să scoţi pe un platou şi să o tai frumos, mai ales dacă ai invitaţi la masă - cu acest amestec. Dacă nu ai un astfel de vas, foloseşte hârtie de copt. Tapetează şi pereţii vasului, astfel încât amestecul de brânză să nu atingă pereţii vasului - nu vrei să mănânci o prăjitură arsă. Pune vasul tapetat la frigider.
Cât timp cochilia prăjiturii se răceşte la frigider, prepară amestecul de brânza:
- amestecă brânza cu zahărul, cu ajutorul unei linguri - nu folosi mixerul
- adaugă făina şi amestecă până se încorporează
- adaugă ouăle, unul câte unul
- adaugă smântâna
- la sfârşit, adaugă aromele.
Toarnă uniform amestecul de brânză în tava tapetată şi coace la cuptor timp de 50-55 de minute, la foc mediu (180 de grade).
Prăjitura e gata când amestecul de brânză s-a întărit.
Scoate prăjitura din cuptor şi toarnă deasupra un strat uniform de gem. Las-o să se răceasca, apoi pune-o pentru 1 oră în frigider.
Taie prăjitura, desfă o sticlă de tămâioasă şi bucură-te de o seară frumoasă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu