O alternativa vegetală la pateul clasic din ficat poate fi cel din linte. Lintea nu contine colesterol şi se înscrie în lista alimentelor foarte sănătoase. Are un conţinut ridicat de fibre, fier, fosfor, magneziu şi proteine.
Pentru o porţie îndestulătoare (4-6 persoane), ai nevoie de:
500 g de linte verde
2 cepe mici
5 căţei de usturoi
200 ml ulei de măsline extra virgin
3 foi de dafin
1 linguriţă de condiment pentru grill
1 lingură boia iute
1 lingură de sare grunjoasă
Fierbe lintea într-un litru de apă, împreună cu foile de dafin şi puţină sare. După 20-30 de minute opreşte focul şi răstoarnă lintea într-o strecurătoare.
Căleşte pentru 5 minute, în 50 ml de ulei, cele 2 cepe tăiate fin şi căţeii de usturoi pisaţi. Amestecă lintea şi ceapa călită în blender până când obţii o pastă omogenă - se poate folosi şi un blender de mână. Adaugă restul de ulei, boiaua, condimentul şi sarea şi amestecă până se omogenizează.
Mănâncă pateul cu pâine ţărănească, gogoşari la oţet şi ceapă crudă.
Pentru o porţie îndestulătoare (4-6 persoane), ai nevoie de:
500 g de linte verde
2 cepe mici
5 căţei de usturoi
200 ml ulei de măsline extra virgin
3 foi de dafin
1 linguriţă de condiment pentru grill
1 lingură boia iute
1 lingură de sare grunjoasă
Fierbe lintea într-un litru de apă, împreună cu foile de dafin şi puţină sare. După 20-30 de minute opreşte focul şi răstoarnă lintea într-o strecurătoare.
Căleşte pentru 5 minute, în 50 ml de ulei, cele 2 cepe tăiate fin şi căţeii de usturoi pisaţi. Amestecă lintea şi ceapa călită în blender până când obţii o pastă omogenă - se poate folosi şi un blender de mână. Adaugă restul de ulei, boiaua, condimentul şi sarea şi amestecă până se omogenizează.
Mănâncă pateul cu pâine ţărănească, gogoşari la oţet şi ceapă crudă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu