vineri, 31 decembrie 2010

Sărăţele din făină de secară


Alături de fursecurile dulci şi foarte dulci, pe masa de sărbători trebuie să stea şi un platouaş cu sărăţele. Iată o reţetă mai puţin ortodoxă, adică cu făină de secară în loc de clasica făină de grâu.
Ingrediente:
200 g de unt moale * 350 g de făină de secară * 50 ml lapte dulce * 1 linguriţă rasă cu sare gemă sau de mare * 100 g brânză de burduf * 1 ou şi un albuş * 1 gălbenuş pentru uns * 30 g de drojdie * mac * chimen


Amestecaţi făina cu untul, dizolvaţi sarea şi drojdia în 30 ml de lapte şi încorporaţi-o în aluat, alături de brânza de burduf, oul întreg şi albuşul.


Întindeţi cu sucitorul o foaie subţire de aluat şi daţi forme de steluţe şi inimioare. Tapetaţi tava de cuptor cu hârtie de copt, neunsă şi aşezaţi sărăţelele una lângă cealaltă. Amestecaţi gălbenuşul cu 20 ml de lapte şi ungeţi sărăţelele şi presăraţi chimen şi mac.


Băgaţi în cuptorul preîncălzit şi lăsaţi la foc mediu timp de 15 minute. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF