sâmbătă, 4 decembrie 2010

Paste cu brocoli şi sardine


Vă plac pastele foarte mult şi nu stiţi cum să le mai combinaţi ca să vă placă şi mai mult? Iată o reţetă genială care combină trei ingrediente importante: sardine- omega 3, calciu şi fosfor, brocoli- izvor de clorofilă, pastele- energie maximă.


Ingrediente:
250 g paste fusili integrale
400 g brocoli
1 ceapă
50 g brânză cu mucegai
100 ml ulei extra virgin de măsline
1 linguriţă cu oregano uscat
1 linguriţă curry
4 căţei de usturoi
sare grunjoasă sau de mare


Fierbeţi pastele în apă cu sare exact timpul indicat pe ambalaj. Puneţi-le într-o strecurătoare cu ajutorul unei palete, fără să aruncați apa. Cufundaţi bucheţelele de brocoli în apa în care au fiert pastele, pentru 10 minute, apoi strecuraţi-le.


Într-o cratiţă întinsă puneţi uleiul la încălzit. Adăugaţi ceapa tăiată julien şi bucăţile de brocoli. Acoperiţi pentru 15 minute, amestecând din când în când. Adăugaţi pastele, sardinele coapte dezosate şi rupte în bucăţele, brânza cu mucegai tăiată în cubuleţe, oregano şi căţeii de usturoi tăiaţi.


Stingeţi focul după alte 5 minute, timp în care amestecaţi delicat. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF