duminică, 1 aprilie 2012

Salată caldă de legume pe grill



Gustă această explozie de arome și vitamine, un elixir pentru sănătatea noastră.
Ingrediente:
2 dovlecei mici * 1 vânătă * 1 ceapă mare * 1 sfeclă roșie * 2 ardei kapia roșii * 1 legătură de pătrunjel * 1 lămâie mică * 2 linguri de ulei de măsline * un praf de sare grunjoasă * 1 linguriță de pudră de curry * 3 căței de usturoi * 1 lingură de oregano uscat * 2 linguri de sos pesto * 50 g de brânză cu mucegai





Spală energic cu apă rece dovleceii și vânăta și taie-i în rondele groase de 1-1,5 cm. Coace-le pe grill-ul încins circa 10 minute pe o parte și 3-5 minute pe cealaltă parte. Urmează rândul ardeiului kapia, tăiat în pătrate sau fâșii.


Curăță sfecla roșie de coajă și taie-o în felii foarte subțiri.Coace-le pe grill până când se rumenesc frumos și se înmoaie.


Urmează rândul cepei, după ce ai presărat-o cu pudra de curry.
Legumele se coc treptat și se adaugă în castron în același mod, protejându-le temperatura cu ajutorul unui capac.


Legumele rumene se amestecă cu zeama de lămâie, uleiul de măsline, sosul pesto, pătrunjelul tocat, usturoiul pisat, un praf de sare și brânza cu mucegai tăiată în feliuțe subțiri.


Servește-o caldă dar și rece cu extra

"ploaie" de pătrunjel. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF