Ingrediente:
500 g de ciuperci champignons * 50 g de susan * 50 g de miez de floarea soarelui * 150 g de fulgi de ovăz * 100 g de pesmet * 3 ouă * 1 lingură de bicarbonat * 2 lingurițe de zeamă de lămâie * 2 lingurițe de cimbru uscat * 2 lingurițe de piper negru proaspăt măcinat * 1 linguriță de pudră de enibahar * 3 linguri de ulei de măsline extra virgin * 1/2 linguriță de pudră de anason * 1 linguriță de coriandru pisat * 1 căpățână de usturoi * sare grunjoasă * hârtie de copt
Toacă rapid ciupercile în robot, adică taie-le în bucăți cât mai mari.Amestecă-le cu susanul și semințele de floarea soarelui mărunțite în râșnița de cafea. Adaugă-le 3 ouă, fulgii de ovăz, 3 linguri de ulei, piper, coriandru, cimbru, enibahar, anason, usturoiul pisat, sare după gust, pesmet și bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lămâie.
Lasă aluatul la rece circa 30 de minute. Formează mititei și coace-i în cuptorul încins pe hârtie de copt unsă cu ulei pentru 30 de minute pe o parte și 10 pe cealaltă parte.
Sevește-i cu muștar iute și cartofi țărănești. Poftă bună!
Un comentariu:
Interesanta reteta ta insa nu inteleg ce cauta ouale intr-o reteta de post?
Trimiteți un comentariu