Ingrediente:
250 g de făină care nu îngrașă(www.slabestimancand.ro) * 1 cub de drojdie * 150 ml de apă plată * 150 g de somon afumat * 15 măsline negre * 2 cepe mici * 2-3 ardei iuți moderat * 1 lămâie * 200 g de parmezan ras * 1 linguriță de oregano uscat * 2 roșii * un praf de sare
Prepară un blat moale din făină, drojdie, apă plată și un praf de sare. Întinde-l sub formă de cerc mare și înțeapă-l ici și colo cu o scobitoare.
Curăță roșiile de pieliță și toacă-le mărunt. Amestecă-le cu oregano și întinde-le pe suprafața blatului. Urmează parmezanul, somonul afumat rupt în bucățele mici, măslinele, ceapa și ardeiul iute tăiate feliuțe.
Coace pizza în cuptorul încins pentru 20 minute la foc maxim. Servește-o cu felii de lămâie pe deasupra, sos de roșii cu busuioc și ulei de măsline extravirgin și piper proaspăt ras. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu