marți, 24 iulie 2012

Pizza cu somon afumat și blat din făină care nu îngrașă


Hai să transformăm rarele plăceri culinare ale vieții, în ceva cât mai greu de regretat. Adică, hai să înlocuim blatul normal al celebrei pizza, cu unul care nu îngrașă.

Ingrediente:
250 g de făină care nu îngrașă(www.slabestimancand.ro) * 1 cub de drojdie * 150 ml de apă plată * 150 g de somon afumat * 15 măsline negre * 2 cepe mici * 2-3 ardei iuți moderat * 1 lămâie * 200 g de parmezan ras * 1 linguriță de oregano uscat * 2 roșii * un praf de sare




 

Prepară un blat moale din făină, drojdie, apă plată și un praf de sare. Întinde-l sub formă de cerc mare și înțeapă-l ici și colo cu o scobitoare.


Curăță roșiile de pieliță și toacă-le mărunt. Amestecă-le cu oregano și întinde-le pe suprafața blatului. Urmează parmezanul, somonul afumat rupt în bucățele mici, măslinele, ceapa și ardeiul iute tăiate feliuțe.


Coace pizza în cuptorul încins pentru 20 minute la foc maxim. Servește-o cu felii de lămâie pe deasupra, sos de roșii cu busuioc și ulei de măsline extravirgin și piper proaspăt ras. Poftă bună!


Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF