Ingrediente:
2 plătici medii * 1 linguriță de sare grunjoasă * 1 linguriță rasă de piper negru * 1/2 lămâie * 50 g de făină albă * 200 ml de ulei pentru prăjit * 1 legătură de pătrunjel * 2 ardei iuți * 10 ml de ulei de măsline extra virgin * 100 ml de oțet din vin
Curăță plăticile de solzi, înotătoare și intestine. Spală-le energic sub jet de apă rece. Secretul topirii oaselor mici la prăjit: crestarea peștilor cu un cuțit ascuțit din jumătate în jumătate de centimetru.
Sărează-i, piperează-i și lasă-i în repaus circa 10 minute. Tăvălește-i prin făină albă și prăjește-i acoperit în ulei încins. Când s-au rumenit frumos pe o parte, după circa 10-15 minute la foc mediu spre mare, întoarce-i și pe cealaltă parte și mai lasă-i circa 10 minute.
Prepară mămăliguța și mujdeiul aprig.
Toacă pătrunjelul și ardeiul iute mărunt. Adaugă-le 10 ml de ulei de măsline, un praf de sare și oțetul din vin.
Scoate peștii pe un șervețel de hârtie și stoarce lămâia peste ei. Servește-i cu pătrunjel și ardei iute pe deasupra, mujdei de usturoi și mămăliguță. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu