miercuri, 10 octombrie 2012

Fructe de mare cu spaghetti din orez, aromate cu ghimbir și lămâie




Îți propun o cină light & delicioasă.
Ingrediente:
400 g de fructe de mare congelate * 1 cm de ghimbir * 3 căței de usturoi * jumătate de lămâie * 100 ml de ulei de măsline extra virgin * 100 g de spaghetti din orez * 50 ml de apă plată * 200 ml de smântână * sare grunjoasă sau de mare * piper * 2 ardei kapia verzi



Dezgheață fructele de mare în circa 700 ml de apă sărată pentru 15 minute. Scurge-le bine într-o strecurătoare.
Călește cățeii de usturoi tăiați mărunt în uleiul de măsline, alături de ardeiul kapia tăiat în pătrățele, până se rumenesc frumos.

Adaugă fructele de mare și zeama de la jumătate de lămâie. Fierbe-le acoperit circa 10 minute, amestecându-le din când în când. Adaugă-le apa plată, smântâna și pastele din orez.


După 10 minute la foc mediu spre mic, asezonează-le cu sare, coajă rasă de lămâie, piper și ghimbir ras.


Servește-le calde, cu piper negru proaspăt măcinat, coajă rasă de lămâie și pătrunjel proaspăt tocat. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF