duminică, 28 octombrie 2012

Merluciu crocant în crustă de ou și griș



Merluciul este un pește cu carnea albă, extrem de fină și cu un gust deosebit. Pentru că are puține grăsimi, este recomandat în diete, tocmai de aceea l-am gătit în cuptor.

Ingrediente:
1 kg de merluciu * 2 ouă * 50 g de făină albă * 250 g de griș * 1 lămâie * 1 linguriță de rozmarin uscat * 1 linguriță de piper negru * sare grunjoasă * 200 ml de ulei pentru prăjit * hârtie de copt




Spală peștii energic sub jet de apă rece și taie-i în bucăți de 3-4 cm. Asezonează bucățile de pește pentru 30 de minute cu sare, piper, rozmarin, coaja rasă a unei jumătăți de lămâie și zeama unei lămâi.


Îmbracă tava de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu ulei. Trece fiecare bucată de pește prin ou bătut cu un praf de sare și făina albă amestecată cu griș.
Coace-le în cuptorul încins pentru 30 de minute pe o parte și 10 minute pe cealaltă parte, în partea de mijloc a cuptorului la foc mediu spre mare.


Servește peștele cu dovlecel pane,extra zeamă de lămâie și vin alb sec. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF