Eu fac hamburgerii foarte uşor şi repede.
Tot ce am nevoie pentru 4 porţii:
- 300-400 de gr carne tocată de vită sau amestec vită & porc. Eu prefer să cumpăr bucăti de carne şi să-mi fac singură carnea tocată, la mixer. E mai sigur.
- O ceapă medie, dată pe razătoare
- Sare şi condimente după gust (piper proaspăt măcinat, nucşoară – are o aromă excelentă, pătrunjel)
- Un ou
Dacă aluatul este prea moale, adaug puţin miez de pâine.
Din acest aluat fac 4 bile de dimensiuni apropiate, pe care le aplatizez până la o grosime de 1 cm -1,5 cm.
La foc iute, 10 min pe o parte, 10 pe cealaltă şi hambugerii sunt gata.
Sunt geniali alături de o porţie de cartofi aurii (preferaţii mei sunt cei cu rozmarin – însoţesc perfect un hamburger de vită), o salată şi o bere rece.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu