marți, 20 iulie 2010

Pizza! Pizza! Pizza!

Întotdeauna înghit în sec atunci când aud pronunţându-se cuvântul “pizza”.
Dar evit să mănânc pizza în restaurante, deoarece blatul conţine agenţi de afânare, amelioratori şi diverse alte substanţe (glutamat de sodium) care intoxică organismul (în plus, îngraşă).
Varianta de pizza pe care v-o propun are un gust super şi iese la fel de gustoasă ca cea cumpărată, cu avantajul că toate ingredientele sunt sănătoase.
Pentru 2 pizza cu diametrul de 30 de cm aveţi nevoie de:


Pentru blat:
  • ½ kg de măciniş integral de grâu
  • 100g de tărâţe
  • 300 ml apă călduţă
  • 8-10 g drojdie
1 linguriţă rasă de sare grunjoasă/de mare
Drojdia şi sarea se dizolvă în apă calduţă şi se incorporează la măcinişul amestecat cu tărâţe. Se împarte aluatul în două părţi egale, se întinde în formă rotundă şi se coace pe dosul tăvii, presarată dinainte cu griş sau mălai.
Pentru topping:
  • 1 ceapă medie albă/roşie tăiată solzişori
  • 2 ardei graşi tăiaţi feliuţe foarte subţiri
  • 200 g de bacon
  • 200g caş proaspăt/mozzarella tăiat cubuleţe
  • 2 roşii mici feliate
  • 50 g măsline negre/verzi
Unge blatul cu puţin sos (din cel descris mai jos), apoi aşază ingredientele de mai sus, în ordinea şi forma dorită.
Pentru sos:
  • 4 roşii medii
  • busuioc
  • oregano
  • piper
  • ulei de măsline
Pizza se coace la foc alert în cuptorul incins timp de 10-15 minute. Cea de-a doua se ţine mai puţin , aproximativ 8-10 minute, cuptorul fiind mai încins decât la prima porţie.

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF