De când am citit pe eticheta unei banale pâini ce conţine, parcă nu prea îmi mai vine să o cumpăr, dar să o mai şi consum!?
Apă, făină şi drojdie. De ce au complicat reţeta?! Nu stiu şi nici nu vreau să gândesc eu în locul lor.
De obicei, combin în aluatul meu de pâinică şi mălai şi fulgi şi tărâţe. Astfel, pâinea este mai consistentă si practic, dintr-o chiflă te saturi.
Iată toate ingredientele de care ai nevoie:
1kg de măciniş integral de grâu
drojdie cât o nucă
1 cană de mălai
2 căni apă plată
sare grunjoasă sau de mare
Măcinişul se amestecă bine cu mălaiul, drojdia şi sarea dizolvate în apa plată. Se frământă vreo 5 minute şi după aceea se împarte aluatul în 16 bucăţi egale. Le dăm formă rotundă şi le aşezăm pe fundul tăvii de cuptor, presărată dinainte cu mălai. Crestăm cu cuţitul fiecare biluţă. Lăsăm chiflele să crească circa 10 minute la loc cald. Introducem tava la cuptor pentru circa 40 de minute, la foc potrivit, iar spre finalul coacerii, mărim flacăra pentru ca pâinicile să aibă o crustă crocantă. Simplu şi bun!
Apă, făină şi drojdie. De ce au complicat reţeta?! Nu stiu şi nici nu vreau să gândesc eu în locul lor.
De obicei, combin în aluatul meu de pâinică şi mălai şi fulgi şi tărâţe. Astfel, pâinea este mai consistentă si practic, dintr-o chiflă te saturi.
Iată toate ingredientele de care ai nevoie:
1kg de măciniş integral de grâu
drojdie cât o nucă
1 cană de mălai
2 căni apă plată
sare grunjoasă sau de mare
Măcinişul se amestecă bine cu mălaiul, drojdia şi sarea dizolvate în apa plată. Se frământă vreo 5 minute şi după aceea se împarte aluatul în 16 bucăţi egale. Le dăm formă rotundă şi le aşezăm pe fundul tăvii de cuptor, presărată dinainte cu mălai. Crestăm cu cuţitul fiecare biluţă. Lăsăm chiflele să crească circa 10 minute la loc cald. Introducem tava la cuptor pentru circa 40 de minute, la foc potrivit, iar spre finalul coacerii, mărim flacăra pentru ca pâinicile să aibă o crustă crocantă. Simplu şi bun!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu