Pentru o salată de ardei copţi nu e musai să faci fum în bucătărie: dacă nu ştiai, ardeii se pot coace şi în tava de cuptor. Fără fum, fără stat în picioare lângă aragaz. Doar verifică-i din când în când şi întoarce-i când s-au copt pe o parte.
În rest, clasic: îi pui într-un vas înalt, îi presari cu sare şi apoi acoperi vasul. După 15 minute, pieliţa este foarte uşor de curăţat.
Pregăteşti un dressing din ulei de floarea soarelui presat la rece (e mai sănătos decât cel rafinat, îl găseşti în magazinele naturiste), oţet de mere sau din vin, după gust, apă, usturoi pisat şi puţin pătrunjel. Torni dressingul peste ardei, într-un castron de sticlă sau ceramică, acoperi vasul şi-l pui la păstrare în frigider, pentru cel putin 1 oră. Ai mei s-au terminat demult.
Acum am nişte vinete în cuptor :)
3 comentarii:
Bun si sanatos.
sunt cam iuti.
E mancarea mea preferata.
Trimiteți un comentariu