vineri, 28 ianuarie 2011

Chifteluţe din ghebe (sau alt fel de ciuperci)


Ador ghebele, sunt ciupercile mele preferate: au parfum de toamnă și consistență, spre deosebire de fadele champignons. În fiecare toamnă le caut cu îndârjire. Pun întotdeauna câteva pungi la congelator, pentru iarnă.
Pentru chiftele astea am folosit ultima pungă. Până la toamnă, mă voi mulțumi cu champignons și pleurotus.

Ingrediente:

350 g de ghebe (sau champignons) fierte şi stoarse * 2 cartofi mari fierţi * 4 căţei de usturoi * 2 cepe medii * 2 ouă * 4 felii de pâine * 1 linguriţă cu sare gemă sau de mare * 1 linguriţă cu mărar uscat sau jumătate de legătură de mărar proaspăt * 1 linguriţă rasă cu piper negru măcinat * 100 g făină albă * 200 ml ulei de floarea soarelui sau de măsline pentru prajit


Tăiaţi în robotul de bucătărie, sau treceţi prin maşina de tocat carne, ghebele, cartofii fierţi tăiaţi cuburi, ceapa, usturoiul şi pâinea neînmuiată în apă. Încorporaţi la aluat 2 ouă, adăugaţi mărarul, piperul şi potriviţi de sare.
Cu mâinile ude formaţi mingiuţe, pe care le tăvăliţi prin făină şi le turtiţi înainte de a le pune în tava de cuptor în care aţi turnat uleiul.


Încingeţi cuptorul şi prăjiţi chiftelele la foc maxim pentru 20 de minute pe o parte şi 10 pe partea cealaltă.


Serviţi-le cu muştar clasic! Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF