luni, 17 ianuarie 2011

Supă cremă de ciuperci


Iată o variantă de gătit ciupercile pentru cei care le digeră mai greu:
Ingrediente:
1 kg ciuperci champignons opărite şi scurse * 50 ml ulei extra virgin de măsline sau 100 g de unt * 3 cartofi medii * 1 ceapă albă medie * 1 lingură sare gemă sau de mare * 1,5 l apă plată sau fiartă de la robinet * 1 liguriţă de piper


Într-o oală înaltă puneţi uleiul şi ceapa tăiată fin la călit pentru 3 minute. Adăugaţi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe şi ciupercuţele opărite. Turnaţi 1,5 l de apă plată şi lăsaţi să fiarbă 30 de minute la foc mediu.


Pasaţi cu benderul de mână supa, până când ciupercile şi cartofii se transformă într-o pastă moale. Potriviţi de sare şi presăraţi piper când serviţi. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF