sâmbătă, 26 februarie 2011

Cod alb pane


Codul are calorii puţine şi gustul dulceag, asemănător fructelor de mare (calamarul).
Ingrediente: (4 porţii)
1 kg de cod alb * 1 portocală * 2 frunze de portocală * 1 linguriţă de rozmarin uscat * 1 linguriţă de mentă uscată * 1 lingură de sare grunjoasă * 1 linguriţă de piper negru măcinat * 1 ou * 30 ml apă plată * 250 g de griş sau făină de mălai *300 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit


Porţionaţi peştii în bucăţi potrivite. Asezonaţi-i cu sare, coaja rasă de portocală, zeama stoarsă de portocală, rozmarinul, menta, piperul şi frunzele de portocal. Acoperiţi-le şi lăsaţi-le la marinat pentru 2 ore.


Bateţi oul cu puţină sare şi apa plată. Treceţi bucăţile de peşte prin ou şi după tăvăliţi-le prin griş. Aşezaţi-le în tigaia cu ulei încins şi prăjiţi-le la foc alert pe ambele părţi.
Serviţi peştele pane cu sos tzatzichi ( iaurt, ulei de măsline, castravete murat, mărar, sare şi usturoi), cu nelipsitul mujdei de usturoi şi cu felii de mămăligă prăjite pe grill şi presărate cu rozmarin uscat. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF