sâmbătă, 26 februarie 2011
Cod alb pane
Codul are calorii puţine şi gustul dulceag, asemănător fructelor de mare (calamarul).
Ingrediente: (4 porţii)
1 kg de cod alb * 1 portocală * 2 frunze de portocală * 1 linguriţă de rozmarin uscat * 1 linguriţă de mentă uscată * 1 lingură de sare grunjoasă * 1 linguriţă de piper negru măcinat * 1 ou * 30 ml apă plată * 250 g de griş sau făină de mălai *300 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Porţionaţi peştii în bucăţi potrivite. Asezonaţi-i cu sare, coaja rasă de portocală, zeama stoarsă de portocală, rozmarinul, menta, piperul şi frunzele de portocal. Acoperiţi-le şi lăsaţi-le la marinat pentru 2 ore.
Bateţi oul cu puţină sare şi apa plată. Treceţi bucăţile de peşte prin ou şi după tăvăliţi-le prin griş. Aşezaţi-le în tigaia cu ulei încins şi prăjiţi-le la foc alert pe ambele părţi.
Serviţi peştele pane cu sos tzatzichi ( iaurt, ulei de măsline, castravete murat, mărar, sare şi usturoi), cu nelipsitul mujdei de usturoi şi cu felii de mămăligă prăjite pe grill şi presărate cu rozmarin uscat. Poftă bună!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu