luni, 14 februarie 2011

Fasole bătută


Fasolea conţine acid folic, ajută digestia şi previne constipaţia. Este un aliat de nădejde în curele de slăbire, datorită fibrelor pe care le conţine.
Ingrediente:
500 g de fasole albă cu bobul mare * 4 cepe medii * 5 căţei de usturoi * 1 lingură de mărar uscat * 1 lingură de boia iute * 1 linguriţă cu piper negru * 2 linguri cu sare gemă sau de mare * 5 linguri de bulion * 2 frunze de dafin * 300 ml de ulei de floarea soarelui sau 200 ml de ulei extra virgin de măsline

Lăsaţi fasolea la înmuiat o noapte întreagă. A doua zi fierbeţi-o în mai multe ape (când o schimbaţi să fie clocotită, desigur), până cînd bobul crapă. Opriţi o cană de zeamă, iar restul aruncaţi.


Puneţi uleiul la încins într-o cratiţă împreună cu foile de dafin, ceapa tăiată fin, usturoiul şi mărarul. Amestecaţi din când în când. Când ceapa devine sticloasă, adăugaţi boiaua, bulionul, o linguriţă rasă de sare şi piperul.


Zdrobiţi boabele de fasole în robot sau în maşina de tocat carne.


Adăugaţi-i cana de apă şi jumătate din ceapa călită. Omogenizaţi şi potriviţi de sare.


Restul de ceapă aşezaţi-l deasupra fasolei bătute. Serviţi-o ca fel principal pe pâine ţărănească. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF