marți, 22 februarie 2011

Hering afumat în cuptor


Iată un preparat ingenios, pe care poţi să-l păstrezi mai multe zile la frigider, fără ca gustul să i se altereze câtuşi de puţin.
Ingrediente:
4 bucăţi de hering * 2 linguri de sare grunjoasă * 4 linguri de muştar clasic * 1 lingură de miere de albine * 1 linguriţă de mărar uscat * 1 linguriţă de rozmarin uscat sau proaspăt * 1 linguriţă de piper negru măcinat * coaja rasă a unei lămâi * 100 ml suc de roşii

Spălaţi peştii sub jet de apă rece, îndepăraţi-le capetele şi crestaţi-i până la şira spinării. Frecaţi-i energic cu sare pe toate părţile.


Asezonaţi-i cu rozmarin, coaja de lămâie, piper şi sucul de roşii. Lăsaţi-i în această marinată pentru 2 ore la frigider.


Puneţi bucăţile de peşte pe grillul din cuptor după ce le-aţi uns cu crema de muştar cu miere şi mărar, iar dedesubtul acestuia băgaţi tava de cuptor, fără apă în ea, eventual cu puţin rumeguş de lemn.

Lăsaţi-i la copt pentru circa 1h la foc mediu. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF