Ingrediente:
1 cod alb de 500 g * 1 lămâie * 500 g de surimi * 100 g de unt * 1 lingură de rozmarin uscat * 1 linguriță de piper negru * 1 linguriță de sare grunjoasă * hârtie de copt
Curăță peștele de solzi și înotătoare și spală-l energic sub jet de apă rece. Taie-l în rondele de 2 cm grosime.
Desfă fiecare surimi din ambalajul de plastic și taie-le în două sau trei bucățele.
Așază o coală de hârtie de copt într-o tavă mare de cuptor. Unge-o cu untul proaspăt. Pune pe jumătate rondelele de pește, iar pe cealaltă bucățelele de surimi. Condimentează-le cu coaja de lămâie rasă, zeama de lămâie, sarea grunjoasă, piperul și rozmarinul. Întoarce-le pe toate părțile, pentru ca aromele și untul să pătrundă pe toate fețele.
Coace-le pentru 40 de minute la foc maxim, în partea cea mai de sus a cuptorului. Servește-le împreună (cu surimi pe post de garnitură), alături de mujdei de usturoi cu iaurt, ulei de măsline extra virgin și frunze proaspete de busuioc. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu