Ingrediente:
2 pahare cu grâu * 250 ml de ulei de floarea soarelui presat la rece * 2 morcovi * 4 cartofi * 1-2 legături de mărar proaspăt * 1 ardei roșu * 5 linguri de mălai * 4 ouă * 1 roșie * 4 linguri cu bulion concentrat * 1 lingură de boia iute * 1 linguriță de piper negru * sare grunjoasă * 200 g de varză proaspătă * frunze de viță de vie * 300 ml de apă plată
Dacă frunza de viță de vie e de la saramură, opărește-o și las-o la desărat, schimbându-i apa de mai multe ori. Dacă frunza este proaspătă, opărește-o în apă sărată.
Pune uleiul la încălzit într-o cratiță de inox cu fundul gros. Adaugă ceapa, morcovii și cartofii tocați fin în robot. Călește-le circa 10 minute, amestecându-le din când în când. Adaugă-le grâul spălat în mai multe ape, mărarul tocat fin, bulionul și mai călește-le 5 minute. Stinge focul și lasă aluatul să se răcească.
Când s-a răcit, adaugă-i boiaua iute, piperul negru, cele 4 ouă, mălaiul și o lingură de sare.
Toacă varza mai mare și jumătate din ea așaz-o pe fundul oalei.
Începe să formezi sărmăluțe, alternându-le cu un strat de feliuțe de roșii proaspete printre ele. Când ai terminat ultimul strat de sărmăluțe, adaugă restul de varză tocată. Pune deasupra lor o farfuriuță care să le cuprindă pe toate. Toarnă apa plată și fierbe-le în cuptor vreo 2-3 ore la foc mic.
Servește-le fierbinți cu smântână și ardei iute sau reci. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu