Ingrediente:
Pentru pui: 1 pui întreg de 1kg * 1 lămâie * 1 linguriță de rozmarin uscat * 1 linguriță de piper negru * 1 lingură de sare grunjoasă * 1 lingură de semințe de susan * 1 lingură de semințe de in * 50 ml de ulei de măsline * o coală de hârtie de copt * 2 linguri de muștar iute
Pentru piure: 3 dovlecei * 2 cepe * 1 ardei iute * 7 căței de usturoi* 3 linguri de sos de roșii picant * 50 g de unt un praf de sare
Spală puiul cu apă rece. Asezonează-l cu coaja rasă de la lămâie, zeama acesteia, sarea grunjoasă, rozmarinul uscat, piperul, muștarul, susanul și semințele de in. Introdu lămâia stoarsă în interiorul puiului.
Așază coala de hârtie unsă cu ulei într-o tavă mică de cuptor și pune puiul peste ea și împăturește-l foarte bine. Bagă-l în cuptorul încins pentru 1h, la foc maxim, în partea de mijloc a cuptorului.
Între timp, prepară piureul de dovlecei. Călește ceapa tăiată fin și ardeiul iute tăiat feliuțe în unt pentru 5 minute, adaugă dovleceii tăiați în cubulețe și călește-i pentru 15-20 de minute la foc mediu.
Pasează-i cu blenderul sau cu o furculiță. Adaugă-i sucul de roșii, usturoiul pisat, sarea grunjoasă și mai lasă-l pe foc fix 3 minute, amestecând mereu.
Servește bucățile de friptură rumenită alături de piureul delicios de dovlecei. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu