Ingrediente:
400 g de mazăre congelată * 1 legătură de mărar * 5 cartofi medii * 1 morcov * 1 păstârnac * 2 cepe * 5 căței de usturoi * 50 g de măsline * 3 ardei grași copți și curățați * 1 cutie de roșii în suc propriu * 1 linguriță de piper negru * 1 lingură de sare grunjoasă * 300 ml de apă plată * 100 ml de ulei de măsline extra virgin * 1 linguriță rasă de rozmarin uscat
Încălzește ușor uleiul într-o cratiță întinsă de inox cu fundul gros. Adaugă ceapa tăiată mărunt, morcovul și păstârnacul tăiate în rondele, cartofii curățați și tăiați în cuburi potrivite, mazărea congelată și apa plată. Acoperă-le cu un capac și fierbe-le circa 30 de minute, fără să le amesteci, la foc mediu.
Când timpul s-a scurs, e timpul să adaugi conserva de roșii, măslinele negre, ardeii copți tăiați fâșiuțe și să mai lași ghiveciul pe foc fix 10 minute, amestecând din când în când.
Stinge focul și presară rozmarinul uscat, cățeii de usturoi tăiați mărunt, mărarul tocat, piperul negru și sarea grunjoasă.
Servește-l simplu sau cu feliuțe de cârnat de casă. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu