Ingrediente:
1 kg de spată de porc * 3 cm de ghimbir proaspăt * 1 gutuie * 1 lingură de sare grunjoasă * 4 linguri de sos de soia * 2 linguri de pudră de scorțișoară * 1 portocală * 1 linguriță de piper negru * 100 ml de ulei de măsline extra virgin * 2 lingurițe de rozmarin uscat
Spală carnea cu apă rece și tranșeaz-o în fripturi potrivite. Bate-le cu un ciocan de șnițele. Asezonează-le cu sare, sosul de soia, rozmarin, ghimbir, scorțișoară, coaja rasă de portocală, zeama de portocală, gutuia tăiată în felii , piperul negru și 50 ml de ulei. Lasă-le la macerat circa 30 de minute.
Încinge cuptorul și unge o tavă mare de cuptor cu 50 ml de ulei. Așază fripturile în ea, împreună cu sosul de la marinată și bucățile de gutuie. Coace-le în partea de mijloc, la foc mediu spre mare, 40 de minute pe o parte și 10 minute pe cealaltă parte.
Servește friptura alături de salată de crudități. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu