Ingrediente:
1 varză mică * 3 mere * 200 ml ulei de măsline extra virgin * 2 linguri de boia iute * 1 linguriță de sare grunjoasă sau de mare * 1 pachet de foi de plăcintă * coaja rasă a unei jumătăți de lămâie * 3 linguri de chimen
Lasă foile de plăcintă să se dezghețe la temperatura camerei.
Taie varza fideluță și freac-o bine cu sare. Pune 100 ml de ulei la încins într-o cratiță întinsă, cu fundul gros. Adaugă varza și merele rase. Călește-le circa 20-30 de minute la foc mare, amestecându-le mereu. Presară coaja rasă de lămâie și boiaua iute. Stinge focul și lasă varza să se răcească. Împarte-o cu lingura în 3 părți.
Unge tava mare cu ulei și împarte foile în seturi de câte 4. Unge-le pe sărite cu ulei. Pune prima parte de varză călită, foi, varză, foi, iar varză și în final ultimul set de foi. Unge-le pe deasupra cu ulei și presară-le semințe de chimen cu generozitate.
Coace-le în cuptorul încins pentru 30 de minute la foc mediu spre maxim, în partea de mijloc a cuptorului.
Servește-le fierbinți sau reci, ca fel principal, ca desert sau ca garnitură. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu