Ingrediente:
100 g de șuncă presată * 250 g de ciuperci champignons * 2 ardei kapia roșii * 2 linguri de sos de soia * 5 ouă * 1 legătură de pătrunjel * 1 linguriță rasă de piper negru * sare grunjoasă * 7-8 linguri de făină
Taie ciupercile mărunt și călește-le în sosul de soia amestecându-le mereu, până când scade toată apa. Lasă-le să se răcească foarte bine.
Taie șunca, ardeii și pătrunjelul foarte mărunt. Amestecă-le cu gălbenușurile de ou.
Bate albușurile spumă cu un praf de sare. Încorporează-le legumele, sunca și făina în ploaie, amestecând de jos în sus. Potrivește compoziția de sare și piper.
Unge o tavă de cozonac cu ulei și tapeteaz-o cu făină. Răstoarnă compoziția de chec în ea și coace-l circa 45 de minute la foc mediu.
Servește-l călduț sau rece, ca aperitiv sau ca fel principal Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu