miercuri, 2 mai 2012

Omletă țărănească cu ceapă verde, anason, mărar și parmezan




Colorată, parfumată, sățioasă și în plus, gustoasă!
Ai nevoie de:

6-7 ouă proaspete (de preferat de țară) * 1 legătură de ceapă verde * 1 legătură de mărar proaspăt * 2 linguri de ulei de măsline extra virgin * 30 g de parmezan ras * un vârf de cuțit de pudră de anason * un praf de piper negru (proaspăt măcinat) * sare grunjoasă  


Bate ouăle foarte bine cu puțină sare, mărarul tocat fin și pudra de anason.
Într-o tigaie de teflon, călește ceapa tăiată mărunt în uleiul de măsline, circa 3 minute la foc maxim, toarnă ouăle bătute, scade focul la mediu spre mare și acoperă tigaia de inox cu un capac. După 3-4 minute, întoarce omleta.


Servește-o cu parmezan ras pe deasupra și piper. Poți să-i alături o salată verde, se potrivesc minunat. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF