Ingrediente:
1 kg de caras proaspăt * 600 g de macrou proaspăt * 2 morcovi * 3 cartofi * 1 ceapă * 1 țelină mică * 1 legătură de lobodă * 1 ardei kapia * 1 ardei iute * 1-2 legături de leuștean proaspăt * 5 linguri de bulion * sare grunjoasă * oțet * piper negru proaspăt măcinat * 3 l de apă plată * 30 ml de ulei de măsline extra virgin
Taie ceapa, ardeii, morcovii și țelina mărunt și călește-le în ulei pentru 10 minute, amestecându-le mereu. Adaugă apa și cartofii taiați în cuburi mari. Lasă-le să fiarbă la foc mediu până când legumele se inmoaie.
Între timp, spală și curăță peștii energic, sub jet de apă rece. Porționează-i în felii generoase de 4-6 cm fiecare.
Când legumele au fiert, adaugă-le bulionul și bucăți-le de pește. Fără să mai amesteci în oală, fierbe ciorba 25 de minute la foc mediu. Toacă mărunt loboda și leușteanul și adaugă-le în oală. Potrivește de sare, piper și oțet. Mai las-o să dea un clocot și stinge focul.
Servește-o cu extra felii de ardei iute murat în oțet și o felie de pâine țărănească. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu