joi, 7 iunie 2012

Friptură de iepure aromată cu măr, muștar și stafide


Pentru amatorii de carne cu arome diverse, iată o rețetă gustoasă.

Ingrediente:
1 iepure * 3 mere * 150 ml ulei de măsline extra virgin * 50 g de stafide * 150 g de muștar boabe * o linguriță rasă de pudră de cuișoare * 1 lingură de piper negru boabe * sare grunjoasă



 

Tranșează iepurele în bucăți aproximativ egale. Asezonează-l cu o lingură de sare, 50 ml de ulei, 3 mere tăiate în felii, stafide, cuișoare, piperul negru proaspăt măcinat și muștarul boabe (sau un muștar mai iute).
Lasă carnea la marinat circa 30 de minute.


Unge o tavă mică din inox cu 100 ml de ulei și așază carnea în ea. Coace-o la foc mediu spre mare circa 35 de minute pe o parte ( în partea din mijloc a cuptorului ) și 10 minute pe cealaltă parte.

Servește-o alături de feliile de măr caramelizate cu extra muștar iute și castraveți murați la saramură. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF