vineri, 4 aprilie 2014

Tagliatelle cu cerneală de sepie, midii, ardei iute și roșii cherry



Ai rămas în pană de idei și vrei o cină (aparent) mai sofisticată (poate ai de impresionat pe cineva)?

Strânge repede ingredientele, că avem treabă.

Fierbe 300 g de tagliatelle proaspete cu cerneală de sepie conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Călește la foc mic o ceapă roșie tăiată julien, un ardei iute roșu tăiat feliuțe și 2 caței de usturoi zdrobiți.

Când ceapa s-a rumenit ușor, adaugă-i midiile decongelate (250 g), spălate și uscate. Lasă 15 minute pe foc.

Stoarce o felie groasă de lămâie, adaugă roșiile cherry tăiate pe jumătate și toarnă un pahar de vin alb demisec peste fructele de mare .



Când ceapa s-a caramelizat, iar midiile sunt ușor rumenite, adaugă pastele strecurate, dar și puțină apă în care au fiert, pentru un plus de savoare.

Se servesc cu un pahar de vin demisec și o melodie în surdină.

Să ai poftă!

Un comentariu:

LoChef spunea...

sosul da gust pastelor si nu invers

Print Friendly and PDF