marți, 21 august 2012

Plăcintă cu tofu și kefir


Încearcă aceste plăcințele deosebit de gustoase, o variantă mult mai sănătoasă a celebrelor ștrudele cu brânză.
Ingrediente:
2 cutii de tofu simplu de 300 g * 450 ml de kefir * 3 ouă * 3 linguri de griș * 4 pliculețe de zahăr vanilinat * coaja rasă a unei lămâi * 5 linguri de zahăr brun * 200 ml de ulei extra virgin de măsline * 50 g de zahăr pudră * un praf de sare * 1 pachet de foi de plăcintă




Zdrobește brânza tofu cu o furculiță și amestec-o cu kefirul, zahărul brun, coaja de lămâie, zahărul vanilinat, grișul, cele 3 gălbenușuri și albușurile bătute spumă cu un praf de sare.

Imparte setul de foi de plăcintă în 4 mai mici și unge-le din 2 în 2 cu ulei de măsline.

Unge o tavă medie de cuptor cu ulei, și așază primul set uns de foi, amestec de brânză, foi, brânză, foi, brânză și ultimul set de foi de plăcintă.

Unge plăcinta cu ulei și taie-o cu cuțitul în pătrate potrivite. Coace-o în partea de mijloc a cuptorului, la foc mediu spre mare circa 40 de minute.

Servește plăcințelele cu zahăr pudră pe deasupra, calde sau reci, alături de un pahar cu lapte acru. Să ai poftă!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF