marți, 18 martie 2014

Ruladă din mușchi de porc cu brânză feta și ciuperci


Dacă vrei să impresionezi papilele gustative ale unor invitați pe care îi știi pretențioși, musai să-ncerci rulada asta. O s-o dai gata chiar și pe cea mai cârcotașă soacră. Și zău că se face repede și nici nu asuzi din greu până arunci tava în cuptor.

Ai nevoie de 1 kg de mușchi de porc pe care îl tai și îl bați frumos astfel încât să obții un dreptunghi/pătrat în care să pui umplutura și apoi să-l rulezi. Fă uz de imaginație.


Pentru umplutură și asezonare ai nevoie de jumătate de kilogram de ciuperci, sare, piper proaspăt măcinat, brânză feta, ierburi aromate (cimbru, pătrunjel), un ou ca să legi umplutura, două pahare de vin roșu.

Toarnă puțin vin cât să colorezi carnea, unge carnea cu brânza feta, taie ciupercile cubulețe mici, amestecă cu sare, piper, pătrunjel, cimbru și ou și împrăștie uniform pe suprafața cărnii.


Rulează mușchiul, pune-i câteva copci din scobitori sau țepușe de frigărui, așază-l într-o tavă în care torni un pahar de apă și unul de vin, aruncă o mână de ciuperci întregi, condimentează cu sare, piper și ierburi aromate și dă la cuptor până se rumenește frumos. În timpul coacerii, unge rulada cu sosul din tavă, să nu se usuce.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF