Din când în când poftesc la o fleica de viţel pe grill, uşor pătrunsă. Am încercat toate condimentele pentru carne, toate marinatele cu legume, făra legume şi am ajuns la o concluzie clară, pe care vreau să o împărtăşesc cu voi: am aflat taina celei mai bune fripturi de viţel.
½ kg spată de mânzat( cam 6 fripturi)
Piper negru măcinat o linguriţa
Coaja rasă de la o lămaie
Câteva fire de rozmarin
Sare grunjoasă sau de mare
2 linguri de ulei de măsline
Carnea se taie ca pentru şniţele si se bate cu ciocanul, atât cât să-i rărească un pic fibra dar nu să i-o împrăştie. După, se asezoneaza cu condimentele menţionate mai sus , inclusiv uleiul, şi pe o parte şi pe alta, presând carnea cu degetele pentru pătrunderea aromelor cât mai adânc in carne.
Se încinge grill-ul foarte bine si se aşaza bucăţile de carne 5 minute pe o parte si 3 minute pe partea cealaltă. Gata! Poftă bună!
Friptura se asortează perfect cu o garnitură de rondele de ceapă cu boia iute, coapte tot pe grill, stropite cu puţin ulei de măsline şi salată de sfeclă roşie cu oţet.
2 comentarii:
Asta e preferinta mea.Cred ca nu a scumpit-o Boc.
Acum friptura o mancam cu ochii.
Trimiteți un comentariu