miercuri, 16 martie 2011

Ostropel de găinuşă


Iată o reţetă cu un gust mai savuros decât clasicul ostropel de pui.
Ingrediente: (4 porţii)
1 găinuşă de circa 1 kg * 3 cepe medii * 1 căpăţână de usturoi * 50 ml ulei extra virgin de măsline * 100 g de unt * 2 linguriţe de oregano uscat * 2 linguriţe de piper negru măcinat * 1 lămâie * 500 ml apă plată * 3 linguri de bulion de roşii
sare grunjoasă

Pentru acest preparat este obligatoriu să marinaţi înaripata 4-5 ore, după ce aţi tranşat-o şi i-aţi scos pielea, cu: o linguriţă de sare grunjoasă, 2 linguriţe de oregano uscat, coaja rasă şi zeama unei lămâi şi o linguriţă de piper. Marinata va parfuma suav carnea, o va frăgezi şi aceasta va avea un gust extraordinar.



Puneţi uleiul la încălzit într-o cratiţă de inox, împreună cu untul.



Adăugaţi bucăţile de carne, ceapa tăiată mărunt şi apa plată. Acoperiţi oala şi lăsaţi-o să fiarbă circa 1h şi 30 de minute, până când carnea se ridică de pe os şi se frăgezeşte.
Când carnea e pătrunsă, puneţi bulionul, piperul şi potriviţi de sare.



Stingeţi focul şi adăugaţi usturoiul tăiat fin.



Serviţi ostropelul cu mămăligă şi extra mujdei de usturoi. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF