sâmbătă, 26 martie 2011

Chifteluţe din fasole uscată


Îți place fasolea şi te-ai săturat de veşnica iahnie sau de fasolea bătută? Iată o reţetă delicioasă şi mai uşor digerabilă, datorită condimentelor din compoziţie.
Ingrediente:
300 g de fasole uscată pestriţă * 2 ouă * 1 linguriţă de pudră de chimen * 2 linguriţe de coriandru pisat * 1 ceapă medie * 1 frunză de dafin * 1 ardei kapia roşu * 1 lingură de boia iute * 1 legătură de pătrunjel * 7 căţei de usturoi * 200 ml ulei de floarea soarelui * 100 g de făină albă *1 linguriţă de sare grunjoasă

Lasă fasolea la înmuiat în apă pentru minim 12 ore. Fierbe-o în mai multe ape, până când boabele pleznesc. 

Toacă fin: ceapa, ardeiul kapia, frunza de dafin şi usturoiul şi călește-le pentru 5 minute în 50 ml de ulei.

Mărunţește boabele de fasole în robot (lasă-le mai mari), alături de pătrunjelul proaspăt. Adaugă-i condimentele , ouăle, sarea şi omogenizează compoziţia.

Toarnă restul de ulei în tava de cuptor şi începe să tăvălești chifteluţele, formate cu mâinile umede, prin făină.

Coace-le la foc maxim timp de 15 minute pe o parte şi 10 pe cealaltă.

Împreună cu un sos de mujdei de usturoi cu iaurt sunt o încântare. Poftă bună!

Un comentariu:

Anonim spunea...

am facut si eu,si au iesit delicioase.fara sa stiu ca sunt retete.

Print Friendly and PDF