
Îți place fasolea şi te-ai săturat de veşnica iahnie sau de fasolea bătută? Iată o reţetă delicioasă şi mai uşor digerabilă, datorită condimentelor din compoziţie.
Ingrediente:
300 g de fasole uscată pestriţă * 2 ouă * 1 linguriţă de pudră de chimen * 2 linguriţe de coriandru pisat * 1 ceapă medie * 1 frunză de dafin * 1 ardei kapia roşu * 1 lingură de boia iute * 1 legătură de pătrunjel * 7 căţei de usturoi * 200 ml ulei de floarea soarelui * 100 g de făină albă *1 linguriţă de sare grunjoasă
Lasă fasolea la înmuiat în apă pentru minim 12 ore. Fierbe-o în mai multe ape, până când boabele pleznesc.

Mărunţește boabele de fasole în robot (lasă-le mai mari), alături de pătrunjelul proaspăt. Adaugă-i condimentele , ouăle, sarea şi omogenizează compoziţia.


Împreună cu un sos de mujdei de usturoi cu iaurt sunt o încântare. Poftă bună!

Un comentariu:
am facut si eu,si au iesit delicioase.fara sa stiu ca sunt retete.
Trimiteți un comentariu