sâmbătă, 26 martie 2011
Chifteluţe din fasole uscată
Îți place fasolea şi te-ai săturat de veşnica iahnie sau de fasolea bătută? Iată o reţetă delicioasă şi mai uşor digerabilă, datorită condimentelor din compoziţie.
Ingrediente:
300 g de fasole uscată pestriţă * 2 ouă * 1 linguriţă de pudră de chimen * 2 linguriţe de coriandru pisat * 1 ceapă medie * 1 frunză de dafin * 1 ardei kapia roşu * 1 lingură de boia iute * 1 legătură de pătrunjel * 7 căţei de usturoi * 200 ml ulei de floarea soarelui * 100 g de făină albă *1 linguriţă de sare grunjoasă
Lasă fasolea la înmuiat în apă pentru minim 12 ore. Fierbe-o în mai multe ape, până când boabele pleznesc.
Toacă fin: ceapa, ardeiul kapia, frunza de dafin şi usturoiul şi călește-le pentru 5 minute în 50 ml de ulei.
Mărunţește boabele de fasole în robot (lasă-le mai mari), alături de pătrunjelul proaspăt. Adaugă-i condimentele , ouăle, sarea şi omogenizează compoziţia.
Toarnă restul de ulei în tava de cuptor şi începe să tăvălești chifteluţele, formate cu mâinile umede, prin făină.
Coace-le la foc maxim timp de 15 minute pe o parte şi 10 pe cealaltă.
Împreună cu un sos de mujdei de usturoi cu iaurt sunt o încântare. Poftă bună!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
am facut si eu,si au iesit delicioase.fara sa stiu ca sunt retete.
Trimiteți un comentariu