
Soia ia gustul alimentelor cu care vine în contact şi conţine la fel de multe proteine ca şi carnea.
Ingrediente:
250 g boabe de soia * 3 cepe medii * 2 ouă * 50 g jumări de raţă sau porc * 5 feliuţe de slănină afumată de porc * 50 g de orez cu bobul rotund * 150 ml de ulei de floarea soarelui * 2 linguri bulion * frunze de viţă de vie * 500 ml apă plată sau de izvor * 250 g de varză * 2 linguri de mărar uscat * 1 linguriţă de cimbru uscat * 2 linguriţe de boia iute * 1 lingură sare grunjoasă
După ce boabele de soia au stat o noapte la inmuiat, puneţi-le la fiert pentru 1 h. Scurgeţi apa şi mărunţiţi-le in robot, împreună cu jumările de raţă.

Într-o cratiţă puneţi uleiul şi ceapa tăiată fin la călit. Când devine sticloasă, adăugaţi pasta de soia, bulionul, condimentele,orezul, sarea şi mai lăsaţi-le pe foc 5 minute, amestecând mereu.

Când aluatul de sarmale s-a răcit încorporaţi-i şi cele 2 ouă. Tocaţi varza , iar jumătate din cantitatea ei aşezaţi-o pe fundul oalei. Începeţi să formaţi sărmăluţele.

Deasupra lor puneţi restul de varză tocată şi câteva feliuţe de slănină de porc afumată. Acoperiţi-le cu o farfurioară(peste care puneţi o cană din inox plină cu apă) şi cuprindeţi-le în apă. Fierbeţi-le la foc mediu spre mic timp de 1h şi 30 de minute. Serviţi-le cu mămăliguţă, smântână şi ardei iute.Poftă bună!

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu