vineri, 18 martie 2011

Rondele aromate de păstrăv


Despre păstrăv pot să vorbesc doar la superlativ. Îl mănânc rar, deoarece este cam scump, dar atunci când o fac îl savurez cu o deosebită plăcere.
Ingrediente:(3 porţii)
1 păstrăv de 1 kg * 1 lămâie * 20 ml ulei de măsline extra virgin * 1 linguriţă de piper negru măcinat * 1 linguriţă de sare grunjoasă * 1 linguriţă de rozmarin uscat


Spălaţi peştele sub jet de apă rece şi tăiaţi-l în rondele groase de maxim 2 cm. Asezonaţi-le cu sare, piper, uleiul de măsline, zeama de la lămâie şi rozmarinul uscat.


Frigeţi-le pe grillul încins timp de 15 minute pe o parte şi 10 pe cealaltă.


Serviţi-le cu coajă rasă de lămâie pe deasupra, mujdei de usturoi şi mămăligă presărată cu rozmarin. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF