
Evit să mai folosesc tigaia din teflon după tot ce am aflat depre nocivitatea acestuia asupra sănătăţii noastre. Aşa că de acum omleta o să fie mai mult jumări, deoarece o voi găti doar în inox sau fontă.
Ingrediente: (4 porţii)
300 g ciuperci champignons * 9 ouă * 50 g de crutoane * 100 g brânză feta * 150 ml de ulei extra virgin de măsline * 30 g de măsline negre fără sâmburi * 3 fire ceapă verde 1 legătură de mărar * 2 ardei iuţi * 3 căţei de usturoi * 1 linguriţă de piper negru * 1 linguriţă de sare gemă.

După ce ai spălat ciupercuţele, pune-le la fiert în apă clocotită cu sare pentru 10 minute. Scoate-le într-o strecurătoare şi lasă-le la scurs. Într-o cratiţă sau tigaie din inox, pune la încins uleiul, adaugă ciupercile, ceapa tăiată fin, ardeii iuţi tăiaţi feliuţe şi usturoiul mărunţit.

Când ciupercile s-au rumenit uşor, adaugă ouăle bătute cu piper, sare, mărarul tocat, măslinele, brânza feta tăiată cubuleţe şi crutoanele din pâine.

Dă focul mai tare şi amestecă mereu cu o spatulă din lemn, până când omleta e gata. Serveşte preparatul cu ketchup iute pe deasupra, cu muştar clasic şi cu salată din spanac, ceapă verde, mărar şi ridichi roşii. Poftă bună!

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu