Dacă vrei un tort răcoros şi foarte delicios, acesta este alegerea ideală.
Ingrediente:
Pentru blat: 6 ouă * 100 g ciocolată amăruie * 150 g de făină * 50 g nuci măcinate * 1 plic praf de copt * 100 g zahăr tos * 100 g unt * 4 plicuri zahăr vanilinat * un praf de sare * 1 linguriţă rasă de praf de cuişoare * 30 ml lapte dulce
Pentru cremă: 6 ouă * 150 g zahăr * 5 plicuri cu zahăr vanilinat * 250 ml de lapte dulce * 500 ml frişcă * 300 g căpşuni tăiate feliuţe * 3 plicuri de gelatină de 10g * 2 plicuri gelatină roşie * 400 ml zeamă de compot
Pentru ornat: 7 căpşuni * 300 ml de frişcă bătută
Toarnă 30 ml lapte dulce peste ciocolata amăruie şi topeşte-o pe foc mic. Untul amestecă-l cu zahărul tos, pudra de cuişoare, cele 4 plicuri de zahăr vanilinat şi gălbenuşurile de ou. Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Încorporează untului ciocolata topită. Adaugă nucile măcinate şi făina amestecată cu praful de copt. La final, adaugă albuşurile spumă.
Dacă nu ai formă de tort, îmbracă o cratiţă lată în folie de plastic şi începe să aranjezi tortul astfel: felii de căpşuni, gelatina roşie fiartă pentru 1 minut în zeama de compot, blat însiropat ( 250 ml apă plată,3 plicuri de zahăr vanilinat, 2 esenţe de rom), cremă diplomat, căpşuni tăiate fin, blat însiropat, cremă diplomat şi de la capăt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu