joi, 7 aprilie 2011

Ostropel picant din champignons şi măsline negre


Iată o reţetă delicioasă pentru cei care nu consumă carne sau pentru cei care ţin post.


Ingrediente (2 porții mari):
1 kg de ciuperci champignons * 2 cepe tăiate julien * 7 căţei de usturoi * 150 ml ulei extra virgin de măsline * 2 linguri de boia iute * 1 linguriţă rasă de sare grunjoasă * 1 legătură de mărar * 3 linguri de bulion de roşii * 1 linguriţă de miere de albine * 100 g de măsline negre


După ce ai spălat ciupercile cu apă rece, taie-le în patru pe fiecare.
Într-o cratiţă de inox pune uleiul la încins, adaugă ceapa şi boiaua iute şi las-o la rumenit pentru 5 minute.


Adaugă ciupercile, pune capacul şi amestecă din când în când. Când apa din ciuperci s-a evaporat, încorporează bulionul, mierea, mărarul tocat fin , sarea şi măslinele. După 1 minut, stinge focul şi adaugă căţeii de usturoi tăiaţi feliuţe.


Serveşte ostropelul cu salată verde cu ridichi roşii şi ceapă verde. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF