marți, 26 aprilie 2011

Pulpă de miel la cuptor

Iată o friptură delicioasă pentru zile festive.

Ingrediente:
1 pulpă de miel * 2 linguriţe de rozmarin uscat * 5 crenguţe de mentă proaspătă * 2 fire de usturoi verde * 1 lingură de sare grunjoasă * 5 cm de ghimbir * 3 linguri de boia iute * 3 pahare de vin roşu


După ce ai spălat pulpa sub jet de apă rece, las-o la zvântat 10 minute. Înţeap-o cu cuţitul în cât mai multe locuri posibile. Împăneaz-o cu sare, boiaua iute, menta, rozmarinul, usturoiul tăiat, vinul şi ghimbirul ras.
Las-o la macerat 1 h şi după pune-o pe grătarul din cuptor cu tava cu apă sub el.


Coace-o 2-3 ore la foc mediu spre maxim, timp în care o stropeşti din când în când cu vin şi întoarce-o de mai multe ori, ca să se rumenească frumos.


Pentru a păstra carnea fragedă, acoper-o cu folie de aluminiu imediat după ce ai scos-o din cuptor. Taie friptura feliuţe subţiri şi serveşte-o cu mujdei din usturoi verde şi salată verde cu frunze de păpădie şi oţet balsamic. Paşte fericit!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF