
Ori de câte ori nu mai ştiu ce să gătesc, puiul mă scoate mereu din impas, deoarece se poate găti în variate moduri şi are preţul convenabil.
Ingrediente (4 porţii):
1 pui ( de circa 1,2 kg) *1 lingură de oregano uscat * 1 linguriţă de sare gemă * 2 linguri de boia iute * 5 linguri cu untură topită de raţă sau de porc * 7 căţei de usturoi zdrobiţi * 2 felii de lămâie * 50 ml de iaurt * 3 linguri de muştar clasic
După ce ai pârlit bine puiul la flacăra aragazului, spală-l sub jet de apă rece şi usucă-l cu prosoape de bucătarie. Asezonează-l cu sare, boia iute, oregano uscat şi untura de raţă (sau unt).

Încinge cuptorul şi aşază puiul într-o tavă mică de cuptor, cu pieptul în sus, pe cele două bucăţi de lămâie.
Bagă tava în partea de mijloc a cuptorului pentru 40 de minute, la foc mediu spre maxim. Când timpul s-a scurs, amestecă iaurtul cu usturoi şi muştar clasic şi îmbracă puiul cu acest amestec. Mai lasă-l la rumenit fix 15 minute, la foc maxim.
Se însoțește perfect cu o salată de varză cu maioneză şi usturoi, castraveţi la oţet şi rondele de ceapă cu boia şi curry rumenite pe grill. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu