vineri, 29 aprilie 2011

Tartine cu telemea şi ceapă roşie caramelizată


Iată un aperitiv foarte estetic şi deosebit de gustos.

Ingrediente:
1 baghetă de pâine * 4 cepe roşii * 200 g telemea * 5 linguri cu ulei de măsline extra virgin * 5 linguri cu oţet balsamic * 1 lingură de zahăr brun * 1 linguriţă de cimbru uscat * un praf de sare grunjoasă * 1 linguriţă rasă de piper negru



Taie ceapa peştişori şi căleşte-o pentru 3 minute în 2 linguri cu ulei. Adaugă-i oţetul balsamic şi zahărul şi las-o pe foc până când se evaporă tot lichidul. Amestec-o din când în când, iar la final pune-i piperul, sarea şi cimbrul.
Taie bagheta în feliuţe şi stropeşte-le cu ulei de măsline, după ce le-ai aranjat în tava de cuptor. Pune pe fiecare bucăţică de pâine câte o linguriţă de ceapă cameralizată şi o felie de telemea.



Bagă tava în cuptorul încins , la foc maxim, pentru 10 minte. Serveşte-le fierbinţi. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF