Ingrediente:
500 g de champignons brune * 100 ml ulei extra virgin de măsline * 2 morcovi * 1 ceapă * 3 căței de usturoi * 1 pahar de 250 ml plin cu orez * 500 ml apă plată * 1 lingură de sare grunjoasă * 1 linguriță rasă de piper negru
Taie ciupercuțele în sferturi. Călește cepa tăiată fin în 100 ml de ulei, alături de morcovii tăiați în feliuțe foarte subțiri, ciupercuțele tăiate și usturoiul pisat. Acoperă cratița și lasă-le să se pătrundă la foc mediu, până când apa se evaporă toată.
Adaugă orezul spălat, sarea, apa plată și fierbe-le la foc mic, până când orezul absoarbe aproape toată apa.
Stinge focul și presară piperul negru pe deasupra orezului. Lasă orezul acoperit, iar după 15 minute îl poți savura. Poftă buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu