Ingrediente:
1,200 kg fleică întreagă de piept de porc * 3 linguri de pastă de ardei iute * 5 linguri de sos de soia * 1 linguriță de sare grunjoasă * 3 linguri cu pudră de scorțișoară * 1 linguriță de nucșoară * 3 linguri de rozmarin uscat* 2 linguri de boia dulce * 3 linguri de untură de rață sau ulei de măsline * hârtie de copt
Spală fleica sub jet de apă rece. Usuc-o cu prosoape de bucătărie. Cresteaz-o cu cuțitul pe ambele părți, la o adâncime de 2 cm (nu îndepărta șoriciul și coastele, vor deveni o bunătate după coacere). Asezoneaz-o cu sare, sos de soia, boia dulce, pasta de ardei iute, scorțișoară, nucșoară și rozmarinul uscat. Acoper-o și bag-o la frigider până a-2-a zi.
Îmbracă o tavă mai mică de cuptor cu o bucată mare de hârtie de copt. Unge-o cu untura de rață. Așază bucata marinată de porc pe ea și împăturește-o bine.
Coace-o în cuptorul încins pentru 1h la foc mediu spre mare.
Servește friptura cu sos de muștar (călește pentru 1 minut o ceapă tăiată fin în 50 g unt, peste care adaugi 1 lingură de făină, 100 ml de apă plată, 100 ml de smântână și 5 linguri de muștar) și castraveți murați.Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu